Във връзка с нарастващите високи температури по време на лятото, е

...
Във връзка с нарастващите високи температури по време на лятото, е
Коментари Харесай

Горещи следобеди: 7 съвета за разхлаждане през лятото

Във връзка с нарастващите високи температури по време на лятото, е значимо да се грижим за себе си и да се научим по какъв начин да се разхладим дейно, с цел да избегнем топлинни удари и други неприятни резултати.

В тази публикация ще ви представим седем съвета за разхлаждане през лятото, които ще ви оказват помощ да се чувствате удобно и свежо по време на горещите дни.

1. Пийте задоволително течности

Важно е да оставате хидратирани през лятото, с цел да се борите с високите температури и да предотвратите обезводняването. Пийте задоволително вода и избягвайте газирани и захарни питиета, които могат да доведат до в допълнение обезводняване. 

2. Избягвайте несъразмерното излагане на слънце

Силното слънце може да усили риска от безоблачен удар. Избягвайте излизането навън по време на пиковите часове на слънцето, носете широкополи шапки и слънчеви очила и използвайте слънцезащитен крем с висок фактор.

3. Носете леки и свободни облекла  

Избягвайте тежките и тесни облекла, които задържат топлината и лимитират циркулацията на въздух. Предпочитайте леки материи като памук или лен, които разрешават на кожата да диша. Освен това, избягвайте тъмни цветове, защото те всмукват повече слънчева топлота. 

4. Използвайте вентилатори или климатик  

Вентилаторите могат да оказват помощ за ободряване на въздуха и понижаване на чувството за жега. Поставете вентилатори на стратегически мести във вашите стаи или използвайте климатик, в случай че имате подобен. Запомнете, че климатикът би трябвало да бъде надъхан на умерена температура, с цел да избегнете несъразмерна разлика с външната среда, което може да докара до здравословни проблеми. 

5. Избягвайте физическите натоварвания през горещите часове  

Прекомерната физическа интензивност по време на пиковите часове на слънцето може да докара до безсилие и топлинен удар. Планирайте физическите си действия за по-ранни или по-късни часове на деня, когато температурите са по-ниски.

6. Използвайте хладни компреси 

Поставете хладни компреси на основни точки на тялото си, като врат, китки и чело, с цел да се охладите бързо. Ако нямате компреси, можете да употребявате студени кърпи или ледени чанти. Освен това, избягвайте излизането на открито, когато температурите са най-високи, и предпочитайте да прекарвате времето си в студени обезвъздушени пространства. 

7. Плувайте или посетете водния парк

Плуването е прелестен метод да се охладите през лятото. Поискайте плуване в басейн или посетете непосредствен воден парк, където можете да се насладите на водни атракции и да се отдадете на заниманията в хладката вода. 

Като резюме можем да кажем, че прекомерно горещото време не е доста прелестно, само че всяка зима го чакаме, по тази причина дано го оценим. През този преиод използвайте тези седем съвета за разхлаждане през лятото, които ще ви оказват помощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР